Gordon Reid winnaar ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament

13 Februari 2016
Gordon Reid winnaar ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament

Gordon Reid (24) heeft zaterdag na een topweek rolstoeltennis in Rotterdam Ahoy het enkeltoernooi van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament op zijn naam geschreven. De Schot was in twee sets te sterk voor de Zweed Stefan Olsson: 6-3, 7-6 (7).

Reid had in de slotfase van de beslissende tiebreak veel moeite om twee punten achter te elkaar te produceren, maar uiteindelijk slaagde de winnaar van de Australian Open er toch in om op het goed gevulde court 1 de felbegeerde zege uit het vuur te slepen.

“Ik kijk er nu al naar uit om hier volgend jaar terug te keren”, stelde Reid direct na afloop van de finale. De 24-jarige Brit was vervolgens vol lof over zijn tegenstander. “Stefan heeft deze week dankzij fantastisch tennis de finale gehaald. Ik verwacht dat het niet de laatste keer is dat hij dit jaar in een eindstrijd staat.”

Tot slot bedankte Reid toernooidirectrice Esther Vergeer. “Alles verliep deze week heel soepel. Ik heb Esther weinig gezien en dat is in feite natuurlijk een goed teken.”

Vergeer genoot van de atmosfeer in Rotterdam Ahoy tijdens de finale. “Ik weet uit eigen ervaring hoe leuk het is om voor volle tribunes te spelen. Ik wil alle toeschouwers bedanken voor hun komst en hoop ze volgend jaar weer te zien.”

Stéphane Houdet en Nicolas Peifer grepen vrijdag de dubbelspeltitel. Het duo versloeg Gustavo Ferandez en Joachim Gerard in twee sets: 6-4, 6-4.

Bekijk HIER alle uitslagen van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl