De Bakker tegen Kroatisch talent, Cilic op centre court

07 Februari 2016
De Bakker tegen Kroatisch talent, Cilic op centre court

Thiemo de Bakker opent de maandagavondsessie van het 43e ABN AMRO World Tennis Tournament om 19.30 uur met zijn eerste ronde tegen de Kroaat Borna Coric (19), die één van de grootste talenten op de ATP World Tour is.  

"Coric is voor zijn leeftijd heel professioneel,” zegt zijn landgenoot Marin Cilic.  “Hij heeft een goede instelling en het wachten is op zijn grote doorbraak.”

De Bakker arriveerde zondagmiddag in Rotterdam Ahoy nadat hij tijdens het ATP-toernooi in Sofia met Robin Haase in de halve eindstrijd van het dubbelspel werd uitgeschakeld. De Bakker: “Coric is een goede speler, maar ik ben tevreden met de loting. Het is belangrijk om mijn eigen spel op orde te hebben.”

De als tweede geplaatste Marin Cilic speelt de derde partij in de middagsessie tegen de Oezbeek Denis Istomin. “Ik hoop wel net iets beter te doen als twee jaar geleden,” zegt Cilic, die in 2014 de finale van Tomas Berdych verloor. “De ondergrond bevalt mij goed hier in Rotterdam.  Evenals twee jaar geleden heb ik weer een aantal oranje shirts meegenomen, want dat is toch kleur hier.”

Bekijk HIER het volledige speelschema van maandag.

 

 Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl