'Ballenjongen' Bart van den Berg winnaar Supermatch

06 Februari 2016
'Ballenjongen' Bart van den Berg winnaar Supermatch

Bart van den Berg balde zijn vuist na het laatste punt in de finale van de Supermatch tegen Sander Arends (4-6, 7-5, 6-3). De clubkampioen van Tennisclub Nieuwerkerk verdiende met de winst samen Jesse Huta Galung een wildcard voor het dubbeltoernooi. “Het is geweldig om straks met Jesse op het centre court te kunnen spelen.”

Het centre court van Rotterdam Ahoy is geen onbekend terrein voor de 22-jarige Bart van den Berg, die in 2008 nog ballenjongen was bij het laatste duel van Raemon Sluiter in het hoofdtoernooi. “Ik had afgelopen week met mijn ouders kunnen gaan skiën, maar ik wist dat er bij de Supermatch kansen lagen. Ik kende Sander heel goed en had tweemaal van hem verloren, maar daar moest maar eens verandering in komen. En dat is gelukt. Ik sta in Ahoy!”

Van den Berg, die zich een jaar de beste clubkampioen van Nederland mag noemen, werd onder de felicitaties bedolven, maar de inwoner van Krimpen aan den IJssel mocht de loting van het dubbeltoernooi verrichten. Huta Galung en Van den Berg kan meteen aan de bak tegen het als tweede geplaatste koppel Marcelo Melo en Ivan Dodig. “Geweldig toch om tegen Melo als de nummer één van de wereld te mogen spelen. Het zal enorm zwaar worden, maar in dit deelnemersveld heb je geen gemakkelijke loting.”

Bekijk HIER de volledige loting van het dubbeltoernooi.

 

 Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl