Q&A

Komen er nog steeds goede spelers als de regels zo streng blijven?

De spelers van de ATP zijn inmiddels gewend om in een zogenaamde bubbel te leven en op die manier toernooien te spelen. Dat zal bij ons ook het geval zijn, heel veel strenge maatregelen die het mogelijk maken voor de spelers om naar Rotterdam te komen en veilig te kunnen spelen. Bovendien zijn er voor topsport uitzonderingen gemaakt door het kabinet. Dat betekent dat het toernooi, dat geregistreerd staat als ATP500 toernooi, door mag gaan en spelers hiervoor ook mogen worden ingevlogen.

Hoe doen jullie dat met de organisatie zelf? Daar zijn toch ook veel mensen bij betrokken?

Voor  de organisatie gelden ook strenge maatregelen die de veiligheid van alle betrokkenen garanderen. Mensen die aan het werk zijn in Ahoy worden bijvoorbeeld getest en er is een hele strikte scheiding tussen diverse groepen mensen. Op die basis is het toegestaan om het evenement te organiseren. Je kunt dit bijvoorbeeld vergelijken met wedstrijden in het Betaald Voetbal.

Wat zou kunnen voorkomen dat het doorgaat?

Eigenlijk alleen een overheidsbeslissing of als reizen niet mogelijk is. Als er geen spelers kunnen komen, is er geen toernooi. Anders gaan we ervan uit dat het organiseren mogelijk is.
 

Waarom beslissen jullie nu de kaarten door te schuiven naar 2022? We hebben nog anderhalve maand tot de start en de vaccinaties zijn begonnen?

Gezien het huidige epidemiologische beeld en de bijbehorende maatregelen, is het steeds minder voor de hand liggend dat er substantieel publiek aanwezig kan zijn. We zien ook terughoudendheid bij het weer openen van grote evenementen. Gezien de benodigde voorbereidingstijd is besloten de reeds verkochte tickets door te schuiven naar de 49e editie in 2022. Zo heeft iedere fan zekerheid dat hij/zij volgend jaar het toernooi kan bijwonen op de plek en de dag dat hij/zij wil. Wij weten dan bovendien zeker dat we iedere bezoeker weer een topbeleving kunnen bieden.

Wie kijkt er met jullie mee naar de veiligheid?

We voldoen aan heel veel richtlijnen, vanuit de ATP, de Gemeente, de veiligheidsregio en de landelijke overheid. Overigens zijn zij er inmiddels van overtuigd dat de maatregelen nergens zo goed nageleefd kunnen worden als bij grotere georganiseerde evenementen, omdat wij al zoveel ervaring hebben met veiligheid.

Kan ik in contact komen met de spelers?

De spelers zijn minder bereikbaar dan in andere jaren. Zij blijven meer op afstand in verband met preventiemaatregelen, de bubbels. Maar online gaan we natuurlijk wel het een en ander organiseren. In ons dagelijkse online daily bulletin lees je er alles over.

Ik heb kaarten gekocht bij de kassa van Ahoy en dus geen gegevens achtergelaten, hoe zit het dan nu met mijn tickets?

Heb je je kaarten bij onze kassa gekocht, dan hebben wij geen gegevens van je. Gelieve contact op te nemen met de organisatie zodat we je gegevens kunnen noteren en je op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen en je straks je nieuwe tickets voor 2022 sturen. 

Wat als er last-minute toch nog publiek kan komen?

In het geval dit toch mogelijk blijkt, wordt contact opgenomen met de mensen die nu al over tickets beschikken. Omdat de capaciteit naar verwachting beperkt zal zijn, wordt dit in een later stadium bekend gemaakt. Wij benaderen iedereen van wie we weten dat ze nu al kaarten hebben per e-mail, maar hou zeker ook onze website en socials in de gaten voor de laatste updates. Als je je kaarten vorig jaar aan de kassa hebt gekocht, stuur dan svp een mail met je ticketgegevens naar info@abnamrowtt.nl, zodat we je aan onze verzendlijst toe kunnen voegen.

Ik had al kaarten gekocht voor dit jaar. Mochten er toch kaarten vrijkomen, krijg ik dan als eerste toegang tot kaarten?

Mocht publiek toch nog mogelijk zijn, dan krijgen huidige kaartkopers de kans om een kaartje te bemachtigen. Als je je kaarten vorig jaar aan de kassa hebt gekocht, stuur dan svp een mail met je ticketgegevens naar info@abnamrowtt.nl, zodat we je aan onze verzendlijst toe kunnen voegen.

Ik heb kaarten voor 2021 gekocht bij de kassa van Ahoy en dus geen gegevens achtergelaten, hoe zit het dan nu met mijn tickets?

Als je je kaarten vorig jaar aan de kassa hebt gekocht, stuur dan svp een mail met je ticketgegevens naar info@abnamrowtt.nl, zodat we je aan onze verzendlijst toe kunnen voegen.

Worden mijn tickets automatisch omgezet naar 2022 of moet ik daar zelf nog iets voor invullen?

Je hoeft hier niets voor te doen, je krijgt de nieuwe tickets vanzelf toegestuurd.

Ik was er vroeg bij met kaarten kopen om goede plekken te krijgen. Schuiven deze plekken ook mee naar 2022?

Voor 2022 krijg je dezelfde zitplaats toegewezen als die je voor 2021 hebt uitgekozen. Je hoeft hier niets voor te doen, je krijgt de nieuwe tickets vanzelf toegestuurd.

Zal het toernooi in 2022 weer in gebruikelijke vorm plaatsvinden?

Dit is natuurlijk lastig te voorspellen. Maar ondanks de onzekerheid die COVID-19 nu met zich meebrengt, gaan we er vanuit dat we volgend jaar weer een toernooi zoals gebruikelijk kunnen neerzetten. Dat betekent dat er weer een Sports Plaza, Shops & Bites en andere publieksactiviteiten aanwezig zullen zijn. We hopen je dan ook graag in 2022 weer te ontvangen!

Kan ik het toernooi nu vanuit huis volgen? En hoe?

Alle wedstrijden worden live uitgezonden bij Ziggo. In het weekend kun je de halve finale en finale ook nog volgen bij de NOS op NPO1. Met de uitzendingen, online activiteiten op de website en social media, kun je ook thuis een week lang optimaal tennis en het toernooi beleven.

Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl