Wheelchair

ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament

Acht jaar geleden werd tijdens het 34e ABN AMRO World Tennis Tournament een demonstratie rolstoeltennis gegeven door Robin Ammerlaan en Ronald Vink, die toen speelden tegen Richard Krajicek en Jan Siemerink op het centre court in het Sportpaleis van Ahoy. Esther Vergeer verzorgde hierbij het commentaar. Dit spektakel, dat gepaard ging met veel enthousiasme van het publiek, leidde tot de oprichting van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament.

Het eerste ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament werd gespeeld in 2009 en werd gewonnen door de Nederlander Robin Ammerlaan. In 2010 schreef de Fransman Stéphane Houdet de titel op zijn naam. De twee daarop volgende edities waren een prooi voor Ronald Vink. Vanaf het eerste moment is het toernooi door de International Tennis Federation als ITF1 toernooi gekwalificeerd. Ahoy heeft op Sports Plaza speciale wedstrijdbanen en tribunes aangelegd voor het rolstoeltennis

De zesde editie van het  ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament werd gehouden van 11 t/m 15 februari 2014, tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. De topspelers van het internationale rolstoeltennis kwamen naar Rotterdam om daar het allerhoogste niveau te laten zien op rolstoel gebied. Tijdens de 6e editie is het deelnemersveld uitgebreid van 8 naar 12 spelers. Hierdoor kwamen er nog meer wereldtoppers naar Ahoy.

De singles finale vond plaats op zaterdag 15 februari tussen de nr. 1 en 2 van de wereld, Shingo Kunieda en Stephane Houdet. Uiteindelijk won de Japanner Kuniede in 2 sets, onder toeziend oog van een vol Court 1. De avond ervoor won Nederlander Michael Scheffers, samen met zijn dubbelpartner Gordon Reid uit Engeland, het dubbeltoernooi.

In 2015 zal de 7e editie van het toernooi gespeeld worden, wederom met 12 spelers. Door dit toernooi wederom te organiseren geeft ABN AMRO duidelijk aan, dat zij als 1% FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport ook de ontwikkeling van het rolstoeltennis hoog in het vaandel heeft staan.

Door middel van de 1% FairShare® overeenkomst verplicht de bank zich jaarlijks minstens 1% van haar sport sponsoring budget te besteden aan gehandicaptensport. Bij ABN AMRO richt men zich daarbij op tennis, golf en hockey. Voor meer informatie: www.1procentfairshare.nl