Wheelchair

ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament

Acht jaar geleden werd tijdens het 34e ABN AMRO World Tennis Tournament een demonstratie rolstoeltennis gegeven door Robin Ammerlaan en Ronald Vink, die toen speelden tegen Richard Krajicek en Jan Siemerink op het centre court in het Sportpaleis van Ahoy. Esther Vergeer verzorgde hierbij het commentaar. Dit spektakel, dat gepaard ging met veel enthousiasme van het publiek, heeft geleid tot de oprichting van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament.

Het eerste ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament werd gespeeld in 2009 en werd gewonnen door de Nederlander Robin Ammerlaan. In 2010 schreef de Fransman Stéphane Houdet de titel op zijn naam. De twee daarop volgende edities waren een prooi voor Ronald Vink. Afgelopen editie ging de Japanner Shingo Kunieda met de schaal naar huis. Vanaf het eerste moment is het toernooi door de International Tennis Federation als ITF1 toernooi gekwalificeerd. Ahoy heeft op Sports Plaza speciale wedstrijdbanen en tribunes aangelegd voor het rolstoeltennis.

De zevende editie van het  ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament zal worden gespeeld van 10 t/m 14 februari 2015, tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. De topspelers van het internationale rolstoeltennis komen naar Rotterdam om daar het allerhoogste niveau te laten zien op rolstoel gebied, zowel in het enkel- als dubbelspel. Tijdens de zevende editie zal het deelnemersveld bestaan uit 12 spelers van wereldklasse.

Door dit toernooi wederom te organiseren geeft ABN AMRO duidelijk aan, dat zij als 1% FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport ook de ontwikkeling van het rolstoeltennis hoog in het vaandel heeft staan. Door middel van de 1% FairShare® overeenkomst verplicht de bank zich jaarlijks minstens 1% van haar sport sponsoring budget te besteden aan gehandicaptensport. Bij ABN AMRO richt men zich daarbij op tennis, golf, hockey en de sponsoring van sportbonden. Voor meer informatie: http://www.1procentfairshare.nl/