Bezoekersrecord op 40e editie ABN AMRO World Tennis Tournament

 

Ook de 40e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament was een groot succes. Wereldtopper Juan Martin del Potro stond na de finale met de ‘Wim Buitendijk Trophy’ in zijn hand en met de 116.354 toeschouwers werd een nieuw bezoekersrecord gevestigd. ``Dat is toch een mooi bezoekersaantal,” constateerde een tevreden Richard Krajicek, die de intentie heeft om als toernooidirecteur verder te gaan. “De voorverkoop was al succesvol. Dat kwam door het mooie deelnemersveld met vier top 10-spelers.”
 
De grote favoriet Roger Federer sneuvelde in de kwartfinales, maar met Juan Martin del Potro als toernooiwinnaar kon Krajicek heel goed leven: “Het toernooi is breder dan één speler. Dat bleek wel de laatste dagen ondanks de uitschakeling van Federer. Ik probeer altijd één absolute ster en een aantal top 10-spelers te contracteren. Del Potro heeft zijn waarde laten zien en ik ga er alles aan doen dat hij hier volgend jaar zijn titel komt verdedigen. Natuurlijk was het jammer op vrijdag in de kwartfinale werd uitgeschakeld, maar hij was in deze twee jaar wel twaalf van de veertien dagen op het toernooi. Voor volgend jaar ga ik eerst kijken wie er van de top-3 Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic beschikbaar is.”
 
Richard Krajicek, winnaar van het ABN AMRO World Tennis Tournament in 1995 en 1997, was tevreden over de inbreng van de Nederlandse spelers met als hoogtepunt de finaleplaats in het dubbelspel van Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung: “Dat zorgde er voor dat de tribunes tijdens de dubbelspelfinale heel goed waren bezet. Igor Sijsling heeft dankzij zijn nieuwe coach een echte vooruitgang geboekt en ik hoop dat hij deze stijgende lijn kan voortzetten. Robin Haase had geen geluk met zijn loting, maar ik snap niet waarom hij in Ahoy niet zo succesvol is. Thiemo de Bakker is op de weg terug. Hij moet gezond blijven en dan komt Thiemo zeker weer in de top-75.”


Terug naar het overzicht